Home   Actueel   Wat doen wij?   Jeugd   Fotoalbum   Contact   Vacatures   Doneren   Rooster
 Opleidingen   Sociale zorg   Noodhulp nationaal

Sociale zorg

Sociale hulp en Welzijn
Het Rode Kruis is diep in de samenleving verankerd. Het is bij grote en opvallende gebeurtenissen aanwezig, maar ook bij klein en verborgen leed. Voor dit laatste staat taakveld 2.

Ons doel is om ouderen, mensen met een handicap en verder alle kwetsbaren het gevoel te geven dat ze erbij horen, dat men niet wordt vergeten. Taakveld 2 doet dat door mensen te bezoeken, daarbij een luisterend oor te bieden of een activiteit met hen te ondernemen.

Daarnaast verzorgen wij per jaar verschillende activiteiten voor deze groep, zoals de paasbrunch, een boottocht en activiteiten met Sinterklaas. Zie daarvoor onze activiteitenkalender.

Onze vrijwilligers bestaan uit een groep gemotiveerde mensen, die zeer regelmatig op bezoek gaan of hun krachten geven aan de verschillende activiteiten.

Vakantieprojecten
Via het Rode Kruis bestaat de mogelijkheid om onder begeleiding voor één week naar een vakantiehuis te gaan: Stichting de Valkenberg en Stichting Groepshotel IJsselvliedt. Voor kwetsbare mensen, die met onze extra zorg en aandacht verzekerd zijn van een onvergetelijke vakantie. De accommodaties zijn voorzien van de nodige aanpassingen. Denk aan hoog/laagbedden, tilliften en aangepast sanitair. Ook als u zware of specialistische zorg nodig hebt, bent u hier van harte welkom. In overleg kunnen we nagenoeg iedere zorg bieden die nodig is.

Via de vakantieprojecten komen mensen hun huis uit en ook een eventuele partner kan zich op deze manier ontspannen.

Aan deze activiteit zit uiteraard wel een prijskaartje.

Mensen die hiervoor belangstelling hebben kunnen contact opnemen met:

Dicky Mulder-Florissen 0183-352511

Vrijwilliger worden?
In deze tijd waarin men steeds ouder wordt, maar daardoor ook steeds meer mensen graag eens een bezoekje willen ontvangen, kunnen we nog heel wat vrijwilligers gebruiken. Bent u (ben jij) diegene met nog wat tijd over om zich voor een ander in te zetten, schroom dan niet, maar neem contact met ons op.

Besef dat niet alleen degene die bezocht wordt er van geniet, maar dat het ook voor de bezoeker zelf veel voldoening geeft.

Ook via andere organisaties wordt er een beroep gedaan op de mensen van het Rode kruis, zodat we nog graag mensen in ons team willen begroeten.

Voor meer inlichtingen of aanmelding kunt u contact opnemen met:

Aly de Vaal–Hallink 0345-631703

alydvaal@hetnet.nl

 
Ontwerp en onderhoud website: Remco Kriek